David Beckham titkos tárgyalásokat folytat a klubcseréről

Infostart
2006. október 3. 10:02
David Beckham, a Real Madrid világsztárja - ügynöke révén - titokban arról tárgyalt, hogy a Red Bull New Yorkhoz szerződik. A londoni People magazin értesülése szerint a százmillió dolláros üzlet létrejötte esetén Becks lenne "az amerikai labdarúgás arca".

Beckham egyelőre nem nyilatkozik terveiről, szóvivője azonban megerősítette: "Egy ilyen váltás a jövőben egyáltalán nem elképzelhetetlen. David iránt mindig is érdeklődtek az Államokból".

Ugyanakkor az is kiszivárgott, hogy Beckham nagyon komolyan foglalkozik a klubváltással, miután háttérbe szorult a Real Madridnál. A hétvégi, Atlético Madrid elleni bajnoki rangadó már a negyedik mérkőzés volt a sorban, amelyen csak néhány perces játéklehetőséget kapott, a hajrára beszállva.

Bár a hét eleji spanyol sajtóban udvarias nyilatkozatokkal, és vetélytársát, José Antonio Reyest dicsérve magyarázta, hogy nem bántja a kialakult helyzet, a hozzá közelállók szerint ezúttal Becks nem bontotta ki teljesen az igazságot.

Az Egyesült Államokba szerződésének pénzügyi alapjait Philip Anschutz milliárdos, a londoni Millennium Dome tulajdonosa teremtené meg, akinek négy amerikai "soccer" klubban, például a Los Angeles Galaxyben is érdekeltségei vannak.

Különös módon a 67 éves amerikai üzletember Beckhamet egy ötödikhez vinné, a Red Bull New Yorkhoz, amelynek ugyan tavaly eladta részvényeit, de továbbra is kapcsolódik az egyesülethez.

Talán legfontosabb cége, az AEG támogatja a Red Bulls stadionjának újjáépítését. Ugyanez a cég működött közre David Beckham futballiskoláinak létrehozásában, Londonban és Los Angelesben.

"Becks nagyszerű kapcsolatot alakított ki Anschutz úrral, kölcsönösen tisztelik egymást" - hangzik a futballsztár táborából érkező hivatalos megerősítés, amelyhez kapcsolódik még egy mondat: "Philip Anschutz megkérte Davidet, játsszon legalább egy szezont a Major Soccer League-ben."

Persze, egy ilyen lépést aligha csak a szív szava diktálna. Jelentős gazdasági érdekek húzódhatnak meg a háttérben. Egyáltalán nem lényegtelen, hogy Beckham egyik fő támogatója, az Adidas tavaly 86 millió dolláros szerződést írt alá az Egyesült Államok profi ligájával, a Major Soccer League-gel.

A németországi székhelyű cég nagy örömmel venné, ha egy közelmúltbeli felmérésen ifjú hölgyek által a "legvonzóbb reggeliző partnernek" megszavazott angol középpályás valóban az Egyesült Államokba szerződne.

Támogatja a lépést Victoria Beckham is, igaz, jobban örülne, ha a célállomás nem a New York-i Red Bull, hanem az LA Galaxy lenne. Közelebb lenne Hollywoodhoz, amelynek egyik sztárja, a család jó barátja, Tom Cruise egy mozifilm főszerepére próbálja rávenni Beckset és Posht.

A színész az első lépést már megtette: segített nekik kiválasztani egy kétmillió fontba kerülő magánrepülőgépet, amellyel akár titokban és biztonságosan repkedhetnek Európa és az Egyesült Államok között.