Összefognak a fociultrák: pénteken tüntetés

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 26. 16:35
Tiltakozó demonstrációt tervez péntekre, Budapestre hat élvonalbeli labdarúgóklub szurkolói csoportja. A debreceni, a diósgyőri, a ferencvárosi, a kispesti, az újpesti és a székesfehérvári drukkerek közleményben közölték: az akcióval a magyar labdarúgás irányítóinak alkalmatlanságára kívánják felhívni a figyelmet.

"Rendet! - demonstráció a magyar futball vezetés megújulásáért" szól a debreceni, a diósgyőri, a ferencvárosi, a kispesti, az újpesti és a székesfehérvári drukkerek közleménye, melyben azt is közlik, hogy ennek érdekében péntek délután demonstrációt tartanak Budapesten.

A kezdeményezők azzal indokolják a megmozdulás szükségességét, hogy "a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése (...) a szurkolókat kiáltja ki első számú felelősnek a magyar futball jelenlegi helyzetéért".

"Bennünk látja a fejlődés legfőbb gátját, mint ez csaknem minden megnyilvánulásából, különböző kétes indokú és célú szurkoló ellenes intézkedéseiből (szektorbezárások, pontlevonással való fenyegetés, a vélemény és szólás szabadságának nagyarányú korlátozása) leszűrhető. Mindezekkel, meggyőződésünk, hogy saját felelősségüket és szakmai alkalmatlanságukat próbálják elfedni" - áll a közleményben.

A tüntetők petíciót szeretnének átadni az akkor éppen Budapesten tartózkodó, a magyarországi Eb-rendezés feltételeit vizsgáló UEFA-delegáció tagjainak.

A szervezők több száz drukker részvételére számítanak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Magyar Balázs fõszervezõ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást