Ronaldinho lábában maradt a győztes gól

Infostart
2006. szeptember 24. 22:57
A címvédő Barcelona 1-1-es döntetlent játszott a vendég Valenciával a spanyol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában.

A Barcelona és a Valencia játékosai - az eddigi listavezető, a Sevilla Atletico Madrid elleni veresége után - abban a tudatban léphettek pályára, hogy a győztes egyedüliként százszázalékos mérleggel vezetheti a spanyol bajnokság tabelláját.

A címvédő katalán csapat birtokolta többet a labdát, de a Valencia alakított ki nagyobb helyzeteket. Egy remek támadás végén David Villa megszerezte a vezetést az előző idény bronzérmesének, a spanyol válogatott csatár az első félidő hajrájában a kapufát találta el.

A Barcelona futballistái pontatlanul, sok hibával vezették támadásaikat, Deco hat lövéséből egyszer sem találta el a kaput. Lionel Messi agilisabban játszott, de a legnagyobb veszélyt mégis Ronaldinho szabadrúgása jelentette a Valencia kapujára, de a brazil sztár kiváló lövését a veteránként is a világ legjobb kapusai közé tartozó Santiago Canizares parádés vetődéssel hatástalanította.

A magas színvonalú első játékrész után hatalmas elánnal kezdte a folytatást a Barcelona, és a csereként beállt Iniesta néhány perc elteltével egyenlített.

A hátralévő időben - bő 40 percben - a Valenciának nem sok köze volt a meccshez: Samuel Eto'o kétszer is büntetőt reklamált, Deco mesteri emelését Canizares hárította, a hosszabbításban Ronaldinho 17 méterről lőhetett szabadrúgást, de a sorfalat találta el, így az eredmény nem változott.

A Valencia csak az első félidőben mutatott teljesítményének és Canizaresnek köszönheti a döntetlent.

A Barcelona átvette a vezetést a tabellán, míg a Valencia maradt harmadik. A két gárda ugyanúgy tíz ponttal várhatja a folytatást, mint a második helyen álló Real Madrid.