Drámai döntést hozott a világbajnok

Infostart
2006. szeptember 14. 15:09
Benedek Dalma világraszóló bravúrok - négy egyesben, Eb-n és vb-n 500 és 1000 méteren szerzett aranyérem - után vált edzőt. Simon Miklóst elhagyva csatlakozik Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjához a fejlődés, és kimondva-kimondatlanul a pekingi olimpiai győzelem reményében.

Elhagyja eddigi edzőjét és Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatához megy a magyar kajak-kenu sport legújabb sztárja, a szegedi világbajnokságon két egyéni aranyat szerző Benedek Dalma.

"A kívülállók számára furcsa lehet, hogy a legnagyobb közös sikerek után határoztam úgy: edzőt váltok" - mondta a sportoló, aki szerint bár sokat köszönhet Simon Miklósnak, úgy érzi, a továbblépés érdekében változtatnia kell.

"Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatában olyan versenyzők készülnek, akik mellett technikailag fejlődhetek, és Kati néni több évtizedes tapasztalata garancia arra, hogy korábbi és jelenlegi tanítványaihoz hasonlóan én is klasszis versenyzővé érhessek" - fogalmazott Benedek Dalma.

A világbajnok szerint emberileg iszonyúan nehéz volt közölnie döntését eddigi edzőjével, akit nyilvánvalóan meglepetésként ért a bejelentése.

"Majd tíz évig dolgoztunk együtt, nagyon hasonló a személyiségünk, mindketten lobbanékony természetűek vagyunk, ezért úgy gondolom, idő kell ahhoz, hogy Miklós is megbékéljen. Kati néni korrekt és fogadókész volt. Természetesen nem ígért semmit, és én sem szeretnék előjogokat. Az olimpiai indulás lehetőségéről például nem is időszerű beszélni, hiszen másfél év hosszú idő, amelyet arra szeretnék felhasználni, hogy az egyik legjobb kajakos legyek" - érvelt Benedek Dalma.