A Real Madrid Puskás előtti tisztelgésre szólítja fel a világot

Infostart
2006. szeptember 14. 18:10
A világ egyik legnagyobb sportklubja, a spanyol Real Madrid is aggódva figyeli Puskás Ferenc állapotát. A királyi gárda hivatalos honlapján arra szólítja fel a nemzetközi sportvilágot, hogy még életében a lehető legtöbb módon tisztelegjen volt játékosa, az egyedülálló sportember előtt.

A spanyol Real Madridnál is komoly aggodalommal figyelik a Puskás Ferenc állapotáról érkező híreket. A világ egyik legnagyobb sportklubja felszólítja a nemzetközi szervezeteket arra, hogy még életében adózzanak a lehető legtöbb elismeréssel az egyesület volt játékosának.

"Rendkívül dicséretes lenne, ha még Puskás életében a nemzetközi és spanyol sportszervezetek, a magyar és a spanyol labdarúgó-szövetség, a nemzetközi és az európai labdarúgó szövetség több eseménnyel is leróná tiszteletét ezen egyedülálló futballista előtt" - fogalmaz a Real Madrid honlapja.

A spanyol klub ezzel az üzenettel is szeretné kifejezni legmélyebb reményét Puskás Ferenc mielőbbi felépülésével kapcsolatban és ezzel egyidőben felhívja a nemzetközi sportszervezeteket, hogy aktívan támogassanak egy egész világra kiterjedő megemlékezést.

Puskás Ferenc több más elismerés mellett a Real Madrid tavaly augusztusi, budapesti vendégjátéka alkalmával Sólyom László köztársasági elnöktől a Magyar Köztársaság Érdemrendje Középkereszt a csillaggal kitüntetést vehette át.

Puskás Ferenc állapota az őt ápoló Kútvölgyi Kórházból érkező információk szerint súlyos, de stabil. Az Aranycsapat legendás játékosa jelenleg az intenzív osztályon fekszik.

Minden idők legismertebb magyar sportolóját hat éve folyamatosan a Kútvölgyi Kórházban kezelik az Alzheimer-kór egy speciális változatával. Állapota az utóbbi években stabil volt, bár a nyilvános szereplést már nem engedélyeztek neki orvosai.