Kiütéssel kezdte a Bajnokok Ligáját a Barcelona

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 12. 22:48
A címvédő Barcelona hazai pályán 5-0-ra győzött a bolgár Levszki Szófia ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A Bayern München és a Roma szintén kiütéses sikerrel rajtolt a BL-ben, az Inter viszont meglepetésre kikapott a Sporting otthonában.

A katalán sztárcsapat hamar megkezdte a gólgyártást: Iniesta meglepetésre került a kezdőcsapatba, de ha már ott volt, a hetedik percben megszerezte a vezetést a Barcelonának, az első félidő végén a francia szélső, Giuly volt eredményes.

A második játékrész elején Puyol és Eto talált a hálóba, a meccs végén Ronaldinho állította be az 5-0-ás végeredményt.

A Barcelona csoportjának másik meccsén a Chelsea magabiztosan győzött 2-0-ra a Werder Bremen ellen. A londoniak első gólját Essien lőtte egy hatalmas brémai védelmi hiba után. A Chelsea második találatát Ballack szerezte tizenegyesből.

A Bayern München és a Roma egyaránt 4-0-ra győzött az első körben. A bajorok az orosz Szapartak Moszkvát, a rómaiak pedig az ukrán Sahtar Donyecket ütötték ki hazai pályán.

A Bayren München csoportjában az Inter a játéknap meglepetéseként 1-0-ra kikapott a Sporting Lisszabon otthonában. A második félidő közepén a nyáron igazolt Viera kiállítatta magát, így megpecsételte csapata sorsát.

A Valencia egy fordulatos meccsen győzött 4-2-re az Olympiakosz vendégeként. A mérkőzés vége előtt pár perccel még 2-2-re állt a meccs, de a hajrában újabb két találatot értek el a spanyolok, akik a három góllal kezdő Morintes remeklésének köszönhetően nyertek.

A Galatasaray-Bordeaux és az Eindhoven-Liverpool mérkőzéseken nem esett gól.