Michael Schumacher győzött Monzában és visszavonul

Infostart
2006. szeptember 10. 15:16
A hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Ferrari) nyerte a Forma-1-es Olasz Nagydíjat. A második helyen a finn Kimi Raikkönen (McLaren), a harmadikon a lengyel Robert Kubica (BMW) ért célba.

A címvédő spanyol Fernando Alonso a tizedikről feljött a harmadik helyre, de motorhiba miatt 9 körrel a verseny vége előtt kiesett. A Renault versenyzőjének előnye 12-ről 2 pontra csökkent Schumacherrel szemben a világbajnoki pontversenyben.

A monzai versenyen a negyedik az olasz Giancarlo Fisichella (Renault), az ötödiken az angol Jenson Button (Honda), a hatodikon a brazil Rubens Barrichello (Honda), a hetediken az olasz Jarno Trulli (Toyota), a nyolcadikon pedig a német Nick Heidfeld (BMW) végzett.

Az idény végén visszavonul Michael Schumacher. A német pilóta a Forma-1-es Olasz Nagydíjon aratott sikere utáni sajtótájékoztatón jelentette be döntését.

"Nagyon nehéz döntés volt. Egyszer azonban eljön az a pillanat, amikor az embernek ilyen lépést is meg kell tennie. Több mint 30 évet töltöttem az autósportban, minden pillanatát nagyon élveztem" - mondta a hétszeres világbajnok.

Schumacher 1991. augusztus 25-én a mutatkozott be a Forma-1-ben.