Alonso: többé nem tartom sportnak a Forma-1-et!

Infostart
2006. szeptember 10. 13:26
Elkeresedetten és igen dühösen nyilatkoztak a Renault vezetői azután, hogy a versenybírók megbüntették a címvédő spanyol Fernando Alonsót a Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzésén történtek miatt.

Bár egyértelmű, szándékos sportszerűtlenséggel még a Ferrari táborából sem sokan vádolták Alonsót, a brazil Felipe Massa panasza után feltartásra hivatkozva elvették a legjobb három idejét, így az ötödik helyett a tizedik pozícióból vághat neki a monzai futamnak.

Flavio Briatore csapatfőnök kiemelte, hogy Alonso egyáltalán nem akarta akadályozni Massát, már csak azért is, mert az időmérő edzés leintése előtt meg kellett kezdenie gyorskörét, és ez épphogy csak sikerült.

"Szóltunk Fernandónak a csapatrádión, hogy olyan gyorsan menjen, amilyen gyorsan csak tud, mert különben lemaradhat az utolsó esélyéről" - mondta Briatore, aki szerint Massa legalább 100 méterre volt Alonso autójától, így nem lehetett szó akadályozásról.

Alonso a sport szeretetéért és a rajongókért küzdött tovább

Maga Alonso is csalódottan nyilatkozott a versenybírák döntéséről. A spanyol pilóta autóján defektet kapott a jobb hátsó gumiabroncs, majd rongálódott néhány aerodimanikai elem is a Reanult-n, így igazán nehéz helyzetben teljesítette a kvalifikáció utolsó perceit, a szigorú határozat nélkül mégis az ötödik helyről indulhatott volna.

"Senkit nem akadályoztam, szándékosan. Ebben a kritikus helyzetben csak azért maradtam kint, mert szeretem a sportot és nem akartam csalódást okozni az időmérőt néző szurkolóknak" - mondta Alonso.

A címvédő nem finomkodott: szépítés nélkül azt mondta: "többé nem tartom sportnak a Forma-1-et".