Megvan Alonso utódja!

Infostart
2006. szeptember 6. 12:58
A finn Heikki Kovalainen váltja a Forma-1-es Renault csapatnál a szezon végén a McLaren-Mercedeshez igazoló Fernando Alonsót. Az istálló azt is bejelentette, hogy Flavio Briatore is marad a Renault csapat élén.

Heikki Kovalainen nevét akkor ismerhette meg a közönség, amikor 2004-ben Michael Schumachert is legyőzve megnyerte a bajnokok versenyét, azaz a Race of Champions viadalát.

Kovalainen 2005-ben a Forma-1 előszobájának számító GP2 bajnokságban jeleskedett, és bár sokáig vezette is az összetett pontversenyt, végül be kellett érnie a második hellyel Nico Rosberg mögött.

A 24 éves finn versenyzőnek - aki jelenleg az istálló tesztpilótája - az olasz Giancarlo Fisichella lesz a csapattársa, míg a teszteken a brazil Ricardo Zonta és az ifjabbik Nelson Piquet bizonyíthat.

A ruhagyáros sikerei

A istálló azt is bejelentette, hogy Flavio Briatore csapatfőnök - akinek irányításával a Renault világbajnok lett a konstruktőrök között, Fernando Alonso pedig megnyerte a pilóták pontversenyét - a 2008-as szezon végéig meghosszabbította szerződését.

Flavio Briatorét a Benetton ruházati cég hozta a Forma-1-be, amikor istállójuk irányításával bízták meg.

A playboynak számító Briatore (bartánője volt többek között Naomi Campbell is) jó vezetőnek bizonyult: 1991-ben megszerezte magának az addig mindössze egy futamon indult fiatal Michael Schuamchert, akivel 1994-ben, és 1995-ben világbajnoki címet szerzett. Utóbbi évben a csapatvilágbajnoki címet is begyűjtötte.

Schumacher távozása után Briatore új tehetség után nézett, és az addigra Renault csapattá változott Benetton számára megszerezte Fernando Alonsót, akivel tavaly ismét világbajnok tudott lenni.