Nem mondott le Bozsik Péter

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 2. 22:24
Nem mondott le posztjáról Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az együttes 4-1-re kikapott első Eb-selejtezőjén a Szusza Ferenc Stadionban. Bozsik Péter szerint már az első félidőben eldőlt a mérkőzés sorsa.

"Az első két gólt gyakorlatilag mi ajándékoztuk a norvégoknak, a harmadik találat pedig csodálatos egyéni alakítás után született" - mondta a szakember.

A szakvezető szerint többen rendkívül idegesen, remegő lábakkal játszottak.

"Egy tétmeccs egészen más intenzitású, mint a barátságos mérkőzések voltak, ilyenkor sokkal nagyobb nyomás nehezedik a játékosokra, minden mozdulatnak óriási jelentősége van. Az idegesség sajnos rengeteg hibát eredményezett, így nem tudtuk eredményesen játszani azt a rövidpasszos játékot, amit előzetesen terveztünk" - tette hozzá Bozsik Péter, aki hangsúlyozta: mindenki nagyon maga alatt van, egy ilyen kilencven perc után ez teljesen érthető.

"Most kell megmutatnunk, milyen sportemberek vagyunk. A norvégok ellen olyan egyéni hibákat követtünk el, amilyenek nagyon ritkán fordulnak elő. Elvesztettünk egy nagyon fontos mérkőzést, de legalább ugyanilyen fontos lesz a szerdai is" - tekintett előre a szakember.

Bozsik Péter szerint ha reálisan értékeli helyét a magyar válogatott a csoportban, akkor az előzetes kiemelések és a papírforma alapján még a 3-4. hely megszerzése is bravúr lenne.

A hetes csoportból csak az első két helyezett juthat ki az osztrák-svájci közös rendezésű Eb-re.

Bozsik Péter úgy fogalmazott, hogy "nagyon nehéz lesz, de szerdáig muszáj talpra állnunk".