Arcpirító vereség a norvégok ellen

Infostart
2006. szeptember 2. 21:52
Arcpirító teljesítménnyel rukkolt elő első Európa-bajnoki selejtezőjén a magyar labdarúgó-válogatott. Bozsik Péter szövetségi kapitány együttese 4-1-re kikapott Norvégiától a Szusza Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott alig negyed óráig tartotta magát, majd Éger László kapitális hibája után Solksjaer szerezte meg a vezetést a norvégoknak.
/>/>
/>/>A bakiparádé folytatódott: a 32. percben Strömstad vette el a labdát Lőw Zsolttól, majd higgadtan a kapuba lőtt.
/>/>
/>/>Tíz perccel később Pedersen szépségdíjas góllal iratkozott fel a jegyzőkönyvbe: éles szögből lőtt, a labda pedig Király Gábor felett került a hálóba.
/>/>
/>/>A magyar válogatott a második félidőben sem játszott sokkal jobban, de csak egy gólt kapott, ismét Solksjaertől. Ezúttal Király Gábor lábai között haladt tovább a gólvonal felé, majd azon túlra a labda.
/>/>
/>/>Bozsik Péter szövetségi kapitány együttese a hajrában Gera Zoltán büntetőből szerzett góljával szépített, de ennek aligha tudott bárki is örülni a hazaiak közül.
/>/>
/>/>Ez már a második kijózanító vereség a Megyeri úton: másfél hónappal ezelőtt az Újpest 4-0-ra kapott ki a liechtensteini Vadúztól az UEFA Kupa-selejtező első fordulójában.
/>/>