Raikkonen és Button indulása is kérdéses

Infostart
2006. szeptember 1. 11:43
Kimi Raikkonen azóta fájlalja hátát, hogy a törökországi versenyen kicsúszott, Jenson Button pedig Monzában bukott hatalmasat, és fejfájásra panaszkodik.

Kimi Raikkonen a Török Nagydíjon egy defekt után csúszott ki a pályáról és ütközött a falnak.
/>/>
/>/>Már a baleset után is hátfájásra panaszkodott, ám ez azóta sem múlt el, így a finn pilótának ki kellett hagynia az eheti monzai teszteket.
/>/>
/>/>Jenson Button éppen ezen a több napos monzai teszten bukott hatalmasat.
/>/>
/>/>A híres-hírhedt Parabolica kanyarban 250 kilométer/órás sebességnél elvesztette uralmát a Honda felett, és a korlátnak csapódott. Az angol pilóta ugyan saját erőből szállt ki az autóból, de azóta is fejfájásra panaszkodik.
/>/>
/>/>

A két versenyző jövő hétvégi monzai indulásáról az orvosok döntenek majd. />
/>/>Az olasz pálya a Forma-1 egyik leggyorsabb helyszíne, így különösen nagy igénybevételt jelent a pilóták számára.
/>/>
/>/>Amennyiben valamelyikük nem indulhat, Raikkonen helyét ideiglenesen (akárcsak az eheti teszteken) az angol Gary Paffett veheti át (de akár még a kolumbiai Juan Pablo Montoya is visszahívható!), míg Button helyére a szintén angol tesztpilóta, Anthony Davidson pályázhatna.
/>/>
/>/>A Forma-1-es teszteken 1986 óta kötelező teljes pályaszemélyzet és mentőhelikopter (akárcsak a versenyeken) készenlétbe állítása, azután hogy az olasz Elio de Angelis halálos balesetet szenvedett egy tesztelésen.