Karpov gyorsítással tenné eladhatóvá a sakkot

InfoRádió / MTI
2006. szeptember 1. 18:48
Pénteken délután nagy sikerű közönségtalálkozón vett részt a miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központ színháztermében Anatolij Karpov volt világbajnok és Lékó Péter. A két nemzetközi sakknagymester párosmérkőzésük szünnapján állt a több száz érdeklődő rendelkezésére.

Karpov kijelentette, hogy a sportág eladhatóságának érdekében mindenképpen törekedni kell a játékidő rövidítésére, hogy a sakk megjelenhessen a televízió képernyőjén, ezáltal a szponzorok számára is vonzóvá váljon.

Lékó Péter a demonstrációs táblánál bemutatta az azeri Tejmur Radzsabov elleni győztes és számára emlékezetes partiját, míg riválisa a bolgárok világbajnokával, Veszelin Topalovval vívott, mint később kiderült, a sakktörténelembe is bevonult játszmáját elemezte.

Karpov elárulta, hogy a sakk mellett bélyeggyűjtéssel foglalkozik a legszívesebben, kollekciója rendkívül értékes, az olimpiai és a sakkos motívumokat gyűjti és gondozza.

A Lékó-Karpov nyolcjátszmás rapidsakk párosmérkőzés szombaton délután folytatódik a miskolci Nemzeti Színházban, az ötödik partit négy órakor, a hatodikat pedig fél hatkor kezdik. Az állás jelenleg 2,5:1,5 a magyar játékos javára.