Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A játékosok jóindulatán múlik az FTC sorsa

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Előreláthatólag a legutóbbi fizetési határidőként megjelölt augusztus 31-én sem kapják meg elmaradt prémiumukat a Ferencváros labdarúgói és a szakmai stáb tagjai. Az FTC kommunikációs igazgatója reméli, hogy egyetlen játékos sem tesz feljelentést a csapat ellen. Ez ugyanis az NB III-ba való visszasorolást is jelenthetné.

"A klub mindent megtesz annak érdekében, hogy rendezze elmaradását" - mondta az MTI-nek Horváth K. József kommunikációs igazgató.

"A Ferencváros is több helyről vár nagyobb összeget, ha ezek megérkeznek, azonnal elkezdődik az elmaradt prémiumok kifizetése. (...) Az alapfizetését mindenki megkapja" - tette hozzá.

A játékosok jóindulatán múlik

A kommunikációs igazgató szerint nem kell attól tartani, hogy a tartozás miatt azonnal a harmadosztályba sorolják vissza a zöld-fehéreket.

"Én is olvastam több helyen, hogy ha augusztus 31-ig nem sikerül minden tartozást rendezni, akkor a hétvégén már az NB III-ra kell készülnünk, de ez azért nem így működik" - közölte Horváth K. József.

"Ha valaki megunja a várakozást és feljelenti a klubot, akkor a Magyar Labdarúgó Szövetség eljárást indít, hoz egy elsőfokú határozatot, ez ellen fellebbezéssel lehet élni, tehát van egy ügymenet, amit nem lehet megkerülni. Természetesen abban bízunk, hogy senki sem fordul az MLSZ-hez, mindenki átérzi és megérti a helyzetünket, s amint lehetőség nyílik rá, a Ferencváros rendezi tartozását" - mondta.

Horváth K. József hozzátette: a legkomolyabb bevételt a nyolchektárnyi telek vagyonkezelői jogának értékesítéséből reméli a klub, de mivel a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) a spanyol befektető anyagát sem találta megfelelőnek, új - immár harmadik - pályázatot kell kiírni, melynek részleteiről zajlik az egyeztetés az illetékesek között.

Lipcsei Péter: "elfogyott a türelmünk"

Lipcsei Péter csapatkapitány azt mondta, egyelőre még nem tájékoztatták a kialakult helyzetről.

"Ha ma sem kapjuk meg az elmaradt pénzünket, akkor meg kell beszélnünk a többiekkel, mit tegyünk. Úgy gondolom, hogy több papírt nem írunk alá a tartozások átütemezéséről, már három éve hitegetnek bennünket, elfogyott a türelmünk. Gellei Imre vezetőedző mindig azt kéri tőlünk, hogy kizárólag a következő meccsre koncentráljunk, eddig így is cselekedtünk. A délutáni edzés után többet fogunk tudni, remélem lesz olyan vezető, aki lejön hozzánk az öltözőbe és tájékoztat minket a folytatásról" - közölte.

A sajtóban megjelent hírek szerint a klub egymilliárd forint körüli összeggel tartozik, ennek felével a labdarúgóknak.