Kizárják az olaszokat?

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 23. 16:54
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztheti az olasz szövetség tagságát, ha a bundabotrány miatt a másodosztályba visszasorolt Juventus továbbra is kitart amellett, hogy polgári bírósághoz fordul.

A FIFA szóvivője azt mondta: az olasz szövetség szerdáig kap haladékot arra, hogy meggyőzze a torinói klubot, hogy ne polgári bíróságon folytassa az ügyet.

Joseph Blatter, a FIFA elnöke utalt arra, hogy az alapszabály 61-3-as cikkelye kimondja: a tagszervezeteknek a saját statútumokba is bele kell foglalniuk, hogy klubjaik, illetve versenyzőik a szövetség, a konföderációk vagy a FIFA jogi testületeihez fordulnak vitás esetekben.

A sportvezető szerint, ha nemzeti szinten kimerültek a fellebbezési lehetőségek, akkor csak a Nemzetközi Sportbíróságtól lehet jogorvoslatot kérni.

A Juventus a másodfokú olasz sportdöntőbírósági ítélet - majd annak olimpiai bizottsági megerősítése - alapján a Serie B-ben kezdi a következő idényt, 17 pontos hátrányból.

A szintén elmarasztalt Lazio és a Fiorentina maradhat az első osztályban, mínusz 11 illetve 19 pontról indulva, míg a Milan 8 pont levonással kezd az élvonalban. Az ugyancsak érintett Reggina ügye még folyamatban van.