Kiesett az Ajax a Bajnokok Ligája selejtezőjében

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 23. 20:40
A holland Ajax hazai pályán 2-0-ra kikapott a dán Koppenhágától, az első meccsen a dánok csak 2-1-re kaptak ki így ők jutottak a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Az előző idényben döntős Arsenal kettős győzelemmel jutott a csoportkörbe, mivel az idegenbeli 3-0-ás sikere után a selejtező záró fordulójában 2-1-re nyert a horvát Dinamo Zagreb ellen.

Tőzsér Dániel csapata, a görög AEK Athén is kettős győzelemmel jutott tovább a skót Hearts ellen. A visszavágón kettős emberelőnyben is játszott a görög csapat, amely ezúttal 3-0-ra nyert. A magyar középpályás a 72. percben lépett pályára.

Hét kelet-európai csapat is feljutott a főtáblára. Az orosz Szpartak Moszkva a cseh Liberecet, a szintén orosz CSZKA Moszkva a szlovák Ruzomberokot, a török Galatasaray a cseh Boleslavot, a román Steaua Bukarest pedig a belga Standard Liege-t ejtette ki.

Az ukrán Dinamó Kijev a török Fenerbahcét, a szintén ukrán Sahtar Donyeck a lengyel Légia Varsót, a bolgár Levszki Szófia pedig az olasz Chievót búcsúztatta.