Brassóba utazhat a Fradi

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 22. 12:39
A Ferencváros vagy a román Rulmentul Brasov vagy a portugál Madeira ellen mérkőzik a női kézilabda Bajnokok Ligájában a 16 közé jutásért.

Az európai szövetség (EHF) tájékoztatása szerint az előző idényben EHF Kupát nyert FTC október 14-én vagy 15-én fogadja a párharc Brasov-Madeira csata győztesét, egy héttel később pedig idegenben lép pályára.

A párharc nyertese a BL-csoportkörbe jut, ahol a magyar bajnok Győr helye automatikus.

A vesztes viszont nem búcsúzik az európai porondtól, hanem az EHF Kupa 32-es mezőnyébe kerül át.

Németh András, a ferencvárosiak vezetőedzője nem örült a sorsolásnak.

"Úgy gondolom, a brassói csapat egyértelműen esélyesebb, mint a Madeira. A románokkal nemrégiben találkoztunk egy erdélyi túrán, és akkor politikai visszhangja volt a viharos találkozónak" - mondta a szakember.

Az újonc és a visszatérő

A női EHF Kupában a Kiskunhalas a 32 közé kerülésért az azeri Garagah Bakuval vagy a fehérorosz Gorodnyicsankával csatázik.

A nemzetközi színtéren újonc magyar együttes ugyancsak otthon kezd október 14-én vagy 15-én a Baku-Gorodnyicsanka párharc nyertesével, a visszavágót a következő hétvégén rendezik.

A férfi KEK második fordulójában a Komlónak a dán Bjerringbro-Silkeborg csapatát sorsolták kedden Bécsben.

A gárda legutóbb a 1994/95-ös évadban szerepelhetett az európai porondon. Az első összecsapást szeptember 30-án vagy október elsején Komlón, a visszavágó pedig egy héttel később Dániában rendezik.

Sorsolás sorsolás után

Az már korábban eldőlt, hogy a férfi BL-ben a Veszprém a spanyol Portland San Antonio, a bosnyák Boszna Szarajevo és a szlovák Povaszka Bystrica, míg a Szeged a spanyol Ciudad Real, a svájci Kadetten Schaffhausen csapatával, valamint a holland Kras Volendam és a fehérorosz Breszt Meskovo párharcának győztesével találkozik a szeptember 30. és november 12. között esedékes csoportkörben.
 
A női KEK-ben a székesfehérvári Cornexi októberben az izlandi Haukar Hafnarfjördurral küzd meg a 3. körbe jutásért.

A férfi EHF Kupában a Dunaferr és a Pestszentlőrinc október 10-én, a női EHF Kupában pedig a Dunaferr és a Debrecen október 24-én kap ellenfelet.