A Puskás-legenda - amit még nem tudunk róla

Infostart
2006. augusztus 20. 12:25
Mi alakította a Puskás-legendát? Erre a kérdésre keresi a választ Almási Tamás most készülő dokumentumfilmjében. A filmrendező szerint Puskás Ferencet nemcsak a tehetsége és hírneve ismertette meg a világgal, az önmagában kevés lett volna ahhoz, hogy milliók szeressék.
Miért vállalata a felkérést dokumentumfilm elkészítésére?

Azt a titkot szeretném megfejteni, ami Puskás nagyságát adja. Hogy lehet, hogy van egy egyszerű, vagány kispesti srác, akiből világnagyság lesz. Aki képes állandóan újra kezdeni, aki képes minden más nemzetnek - ahol élt, és ahol mozgott - elfogadni a kultúráját, befogadni a másságot. És mi az, amitől ilyen hihetetlen szeretetet vív ki a világon mindenütt, ilyen ismertség mellett. Mert az nem magyarázat minderre, hogy 50 évvel ezelőtt világsztár volt. Sokan voltak ilyenek, és sokakat el is felejtettünk. Valamire épül ez a legenda. Valami mozgatja. Ez a titok foglalkoztat.

Interjút is készít a futball-legendával?

Most kórházi kezelésen van, ezért nem tudunk interjút készíteni vele. Sajnos csak archím felvételeket vehetek alapul. Azok azonban nem sok újat adnak. Épp ezért a Reál Madrid-os időszakát és az edzői pályafutását szeretném feldolgozni, valamint azt, hogy mennyire volt kiszolgáltatva a magyar és az európai történelmi eseményeknek. Mindehhez Spanyolországban, Görögországban és Ausztráliában is forgatunk.

Mikorra készül el a film?

Puskás Ferenc jövőre lesz 80 éves, akkorra biztosan kész lesz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást