A Mercedes magához láncolná Raikkönent

Infostart
2006. augusztus 16. 16:00
Német sajtóértesülések szerint újabb ajánlattal bombázza Kimi Raikkönent, a McLaren pilótáját a Mercedes. A Bild arról számolt be, hogy a német cég két évre 64 millió dollárt kínál a finn versenyzőnek.

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója már hosszú ideje győzködi Raikkönent, hogy maradjon a csapatnál. A stuttgartiak egyértelmű célja, hogy a spanyol Fernando Alonso mellé megtartsák a finn pilótát.

Haug nemrég úgy nyilatkozott, hogy így Raikkönen számára is kiderülne, hogy jobb pilóta-e a címvédőnél. A McLaren-istálló felvásárlását tervező - egyes hírek szerint pedig már meg is valósító - Mercedes-vezetés mindenképpen egy bombaerős kettőssel vágna neki a 2007-es szezonnak.

Nem kizárt, hogy a Mercedes a mostani ajánlattal elkésett, hiszen több sajtóorgánum is tudni véli, hogy Raikkönen már elkötelezte magát a Ferrarihoz, ahol Michael Schumacher vagy a német sztár visszavonulása esetén a brazil Felipe Massa lenne a csapattársa.

Szintén sajtóértesülések szerint a Ferrari öt idényre szóló, szintén évi 32 millió dollár biztosító szerződést ajánlott Raikkönen, aki iránt a Renault is érdeklődik.