Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Évek óta hülyítik a Ferencváros szurkolóit\" - képgaléria

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem bíznak a Ferencváros szimpatizánsai Ináncsy Miklós elnökben, így nem is hisznek a szlovák befektetőjelölttel kapcsolatos ígéreteinek - mondta az InfoRádióban a Ferencváros Szurkolók Szövetségének alelnöke.

Boros Bánk Levente szerint az FTC vezetőségének mindképpen távoznia kell, Ináncsy Miklósék helyét pedig hozzáértő embereknek kell átvennie.

Nehezen mobilizálható szurkolók, ártó politika

A szurkolói szövetség alelnöke nem érzi kudarcnak, hogy nem volt 1500-nál több résztvevője a szombat délutáni demonstrációnak. Boros Bánk Levente a társadalmi apátiával magyarázta a visszafogottabb érdeklődést. A Jászapáti elleni NB II-es szezonnyitóra ugyanakkor körülbelül 14 ezren voltak kíváncsiak.

Boros Bánk Levente úgy látja, hogy a politika az utóbbi években csak nehezítette az FTC életét. Míg az Újpesttel (stadionrekonstrukció) és a Vasassal (32 hektáros terület) kivételeztek, addig a Ferencváros legutóbb a Torgyán József nevével fémjelzett időszakban jutott állami pénzekhez.

Az államnak, a mindenkori kormánynak felelőssége van abban, hogy a Ferencváros idáig jutott - hangsúlyozta Boros Bánk Levente.

"A vezetők évek óta hülyítik a szurkolókat"

A Ferencváros Szurkolók Szövetségének alelnöke szerint az egyesület szimpatizánsait évek óta hülyítik. A hitegetés Furulyás János volt elnök taktikája volt, így a drukkerek már csak annak hisznek, amit látnak.

Boros Bánk Levente azt mondta, hogy a Furulyás-éra megtestesítőinek jó része a mostani vezetésben is ott van. Arról pedig egyáltalán nincs meggyőződve, hogy az alkalmatlanságát szerinte eddig is bizonyító Ináncsy Miklósnak kellene tárgyalnia a szlovák befektetőjelölttel, az Artmediával.

Tüntetés és kiszenvedett győzelem

Szombaton délután az Üllői úti stadion előtt tartott demonstráción a szónokok és a szurkolók Ináncsy Miklós és az FTC-elnökség távozását követelték.

A tüntetés után rendezték a labdarúgó NB II-be száműzött Ferencváros szezonbeli első bajnoki meccsét, amelyet Lipcsei Péterék 1-0-ra megnyertek a Jászapáti ellen.

A hatalmas mezőnyfölényben játszó és helyzetek sorát elpuskázó hazai együttes gólját Laczkó Zsolt szerezte a 83. percben. Ez volt a klub történetének első összecsapása a másodosztályban.