Kiszenvedett FTC-győzelem a Jászapáti ellen

Infostart
2006. augusztus 12. 18:52
A Ferencváros 1-0-ra nyert a Jászapáti ellen az Üllői úti stadionban a labdarúgó NB II Keleti csoportjának első fordulójában. A 83. percig gólnélküli döntetlenre állt a 13 ezer néző előtt rendezett meccs.

A csaknem teltházas meccsen a közönség nagyarányú FTC-sikerre számított, de a Jászapáti nem akarta eljátszani az áldozati bárány szerepén.

Pedig a vidéki együttes első számú támadója, a Ferencvárosban is évekig játszó Horváth Pétert már az első félidő közepén le kellett cseréni. Az első diagnózis szerint a veterán támadónak elszakadt a bokaszalagja, de később kiderült, hogy nem ennyire súlyos a sérülés.

Nyomasztó fölényben játszott a Fradi, egyszer csak a kapufa mentette meg a Jászapátit a góltól.

A vendégcsapatnak igazi kapuralövése sem volt, Kemenes Szabolcs kapuja felé is ritkán ment a labda, így nagy bravúr lett volna pontot szerezni az Üllői úti stadionban.

Csakhogy az FTC sokáig hiába próbálkozott. A hajrában Bognár Zsolt lövése után Laczkó Zsolt mentette meg a szégyentől. A fiatal játékos egyúttal a Fradi első másodosztályú gólját szerezte.

A hazai együttes megérdemelten nyert, de a helyzetek kihasználásában nem jeleskedett, a nézők nem keveset bosszankodhattak. A hátvédsorban Dragóner Attila hibátlanul futballozott, őt mindenképpen érdemes volt visszahozni a klubhoz.

Az FTC első idegenbeli meccsén a Szolnok ellen játssza az NB II-ben.