Zsivoczky Attila ezüstérmes a tízpróbában

InfoRádió / MTI
2006. augusztus 11. 21:05
A tízpróbázó Zsivoczky Attila ezüstérmet szerzett a göteborgi atlétikai Európa-bajnokságon. A számot a címvédő cseh Roman Sebrle nyerte.

A magyar versenyző - akárcsak a tavalyi, Helsinkiben rendezett világbajnokságon - az utolsó számban, 1500 méteren futott fel a dobogóra.

A második helyhez az orosz Alekszandr Pogorelovval szemben 81 pontos, a harmadik Alekszej Drozdovval szemben pedig mindössze 23 pontos hátrányt kellett ledolgoznia.

Papíron jobb futónak számított náluk, így leginkább az volt a kérdés, a második vagy a harmadik helyet tudja-e megszerezni. A címvédő és olimpiai bajnok cseh Roman Sebrle elsőségét nem fenyegette veszély.

A gyakorlattól eltérően - a jelentős csúszás miatt - nem két, hanem egy csoportban vágott neki a tízpróbázók mezőnye, a még versenyben maradt húsz atléta - négyen feladták - az 1500 méternek.

Zsivoczky az élmezőnyben helyezkedett, Drozdov mögötte, Pogorelov már az első kör végén leszakadt. Drozdov viszont tapadt Zsivoczkyra, egészen a célegyenesig, amikor a magyar többpróbázó ellépett tőle, és csaknem öt másodpercet vert rá, azaz hat ponttal elé került.

Pogorelov alaposan lemaradva ért célba, így Zsivoczky a második helyre lépett előre, a tavalyi vb-bronz után Eb-ezüstöt nyert.