Sevcsenko a Chelsea-ben fejezné be

Infostart
2006. augusztus 11. 06:48
Az idei labdarúgószezon legnagyobb átigazolási szenzációja kétségtelenül Andrij Sevcsenko távozása volt. Az Aranylabdás ukrán csatár a Milantól igazolt az angol bajnok Chelsea-hez, még a vébé előtt. Sevcsenko először nyilatkozott hosszabban Angliába szerződése óta. Az angol nyelvű labdarúgó szakportálon megjelent interjú legérdekesebb részeiből válogattunk.
Hogy telnek napjai a Chelsea együttesénél és Londonban?

Õszintén bevallom, eleinte sok gondom volt. Nehezen szoktam meg az itteni környezetet, de most már minden rendeződött körülöttem. Ki merem jelenteni: a Chelsea-nél szeretném befejezni a pályafutásomat. A Kijevben és Milánóban is boldog voltam, és remélem, a Chelsea-nél sem lesz ez másként. A legnagyobb gomdom most az, hogy még nem sikerült új házat találnom Londonban, ezért pár napra még visszamentem Amerikába, de szeretnék szép és barátságos otthont találni a családomnak minél hamarabb.

Milyen a csapat? A Chelsea-ben hemzsegnek a klasszisok, akik közül sokan - Drogba, Lampard - a kapura is roppant veszélyesek. Óriási harc indulhat a kezdőcsapatba kerülésért.

Mindenkinek megadatik majd a lehetőség, hogy pályára lépjen és bizonyítson, és minden játékosnak lesznek sanszai, hogy beverekedje magát az első csapatba. Játszottam a Milanban egyszerre Alberto Gilardinóval és Filippo Inzaghival, azt hiszem ennél többet nem is kell mondanom. Itt is ki fogok jönni mindenkivel.

Hogy sikerült a beilleszkedés a csapatba?

Jól, bár az angol nyelv még nem az erősségem, így Carlo Cudicini, a gárda olasz kapusa rengeteget segít nekem, de minden egyes edzés alkalmával társalgok a többi játékossal is. Muszáj, hogy jól kommunikáljunk a jövőben.

Ukrajna bejutott a negyeddöntőbe a 2006-os labdarúgó világbajnokságon. Mit gondol, szokatlan, kivételes eredmény volt ez?

Tizenegyesekkel jutottunk a negyeddöntőbe, ahol 3-0-ra kikaptunk az olaszoktól. A legjobb formánkat hoztuk, de a nagy sikerhez több szerencse kellett volna. Az olaszok megérdemelten nyerték meg a vébét. Úgy éreztem, hogy a torna összehozta az ukrán játékosokat, hogy együttesen küzdjenek a hazájukért. Rengeteg időt töltöttünk el közösen a felkészítő táborban, a foci egyesítette erőinket.

Miért döntött úgy, hogy Angliában folytatja? A szóbeszéd szerint azért, mert szoros kapcsolat fűzi össze a családját Roman Abramoviccsal!

Tényleg jó a viszonyunk egymással, de a döntést elsősorban a családom miatt hoztam. Viszont elárulhatom, az Olaszországban töltött időt sosem fogom elfelejteni. Abramovics kitartása és az élethelyzetem változása miatt határoztam úgy, hogy ez a megfelelő alkalom. Sokat jelentett számomra, hogy a Chelsea az elmúlt három évben folyamatosan szeretett volna megszerezni és ezért is választottam őket. Amikor Roman először megkeresett, elmondtam neki, hogy boldog vagyok a Milanban. Nagyszerű volt a karrierem, de most már van egy gyermekem és a feleségem várandós a másodikkal. Aztán a feleségemmel jól átbeszéltük ezt a dolgot és döntöttünk. A családi motiváció nagyon erős volt, de a megfelelő klub is kellett a döntésemhez.

Ennyire jó a viszonya a Chelsea első emberével?

Nem akarom a barátság szót használni, mert az egy nagyon erős kifejezés. Abramovics a klubtulajdonos, ezért mindig profi hozzáállást kell tanúsítanom. Megkérdezte, hogy akarok-e az ő klubjában játszani, de soha nem ebédeltünk együtt. Ez egy profi kapcsolat és mindig is az volt. Ez folytatódni fog, de nem hiszem, hogy hirtelen rendszeres ebédelésekbe kezdek a tulajdonossal. Különösnek találom ezeket a dolgokat, mert soha nem jártunk össze korábban és soha nem voltunk közeli barátok. A személyes és privát életem mindig személyes és privát marad.