Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fradi vezetése is csak a sajtóból értesült a tüntetésről

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem kért a rendőrségtől külön biztosítást a Ferencvárosi Torna Club a szombati meccs előtti demonstrációra, mivel nem a csapat szervezte az eseményt - mondta el Horváth K. József, a klub kommunikációs igazgatója. A BRFK szóvivője szerint a rendőrség ennek ellenére ott lesz szombaton a tüntetésen, mint minden hasonló demonstráción.

A klub is csak a sajtóból értesült a demonstrációról - jegyezte meg az InfoRádiónak Horváth K. József.

A Fradi kommunikációs igazgatója szerint a mérkőzést a megszokott módon a rendőrség fogja biztosítani, de a demonstrációra külön biztosítást nem kértek, mivel nem a klub szervezte azt.

Schön Péter, a BRFK szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a tüntetést a kialakult gyakorlat szerint biztosítja a rendőrség. A rendőri jelenlétet a bejelentett 1000-1500 főre tervezik, de természetesen a demonstrálók valós számának függvényében ez is változhat.

Annak ellenére, hogy a szurkolók pont a Ferencváros szerintük alkalmatlan vezetése ellen szervezik a tüntetést, Horváth K. József azt mondta: azt szeretnék, ha a demonstráció az összefogásról és "a békés összetartozás érzésének kinyilatkoztatásáról" szólna.

A tüntetést szervező Ferencváros Szurkolók Szövetségének alelnöke nem tart esetleges rendbontásoktól a szombati demonstráción.

Boros-Bánk Levente elmondta: terveik szerint a szövetség képviselői mondanak majd beszédeket. Felszólítják az elnökséget a lemondásra, és felvázolják: véleményük szerint hogyan lehetne működőképessé tenni a Ferencvárost.