eur:
395.39
usd:
366.76
bux:
65135.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szlovák befektetőjelölt jelentkezett a Fradinál

A szlovák Artmedia a Ferencváros labdarúgó csapatánál jelentkező legújabb befektetőjelölt - értesült az InfoRádió. A szlovák és cseh egyesületekben érdekelt céget nem az egyesület által használt Üllői úti terület, hanem csak a futballcsapatot működtető cég részvényei érdeklik.

Szlovák cég lehet a Ferencváros labdarúgócsapatának legújabb megmentője, miután a szlovák és cseh csapatoknál érdekelt Artmedia jelezte, hogy szívesen befektetne a futballcsapatot működtető cég részvényeibe.

Ináncsy Miklós, az FTC elnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy a szlovák cég első lépésben az adósságot vállalná át. A sportvezető arról is beszélt, hogy más érdeklődők is vannak, és akár egy-két héten belül bejelentés lehet az ügyben.

A Ferencvárosnál kedd délben közölték: ha rövid időn belül nem sikerül befektetőt találni, az egyesület vezetése lemond a futballcsapatot működtető cég irányításáról. Erre az egyesület vezetése pályázatot írna ki.

A Fradi volt elnökét bírálták a klub jelenlegi elnökségi tagjai, mondván, Furulyás János mindig egyedül tárgyalt és "felelőtlen szerződéseket" kötött. Elhangzott az is, hogy a volt elnök csak az egyesület élén dolgozott társadalmi munkában, a futballcsapatot működtető cégben végzett munkájáért kapott fizetést.

Az eddigi főszponzorhoz, a T-Mobile-hoz szerda délig kell eljuttatniuk a jövőre vonatkozó átfogó elképzeléseiket. A távközlési cég ezután dönt arról, hogy az eddigi évi 150 millió forint helyett mennyivel támogatja az FTC-t a másodosztályban - természetesen csak akkor, ha elfogadhatónak tartja az érkező anyagot.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság nem sokkal ezelőtt bejelentette, hogy eredménytelen volt az Üllői úti hat plusz két hektáros ingatlan vagyonkezelői jogára kiírt pályázat.

Ezután az FTC döntheti el, hogy továbbra is a KVI-vel együtt próbálja meg ismét értékesíteni az összesen nyolc hektáros terület vagyonkezelői jogát vagy a hat hektárra az egyesület önállóan ír ki nyílt pályázatot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×