Kovács Ági "hideg, gyilkos" feje

Infostart
2006. augusztus 3. 10:58
Turi György úszó-mesteredző két tanítványa is dobogós lett a margitszigeti Európa-bajnokságon. Cseh László 200 vegyesen aranyérmet szerzett, előtte Kovács Ágnes 100 mellen bronzérmes lett. A mesteredző az InfoRádióban kijelentette: büszke tanítványaira.

- Azt mondtuk, hogy minden napra lesz egy érem, most már kezdjük utólérni magunkat, már arany is van.

- Kovács Ágnessel lehetett számolni? A hetedik helyen fordult, és csak az utolsó centiken jöhetett fel a harmadik helyre.

- Ez az ő rutinja, ez az ő tapasztalata, ez az ő hideg, gyilkos feje. Tudta mit kell csinálni, nem hagyta, hogy elragadtassa magát. Ésszel csinálta az egészet. Ez volt Sidney-ben is.

- Nagyon erősen kezdett Cseh László, 100 méternél még belül volt a világcsúcs részidőn. Van önben valami hiányérzet, hogy nem sikerült világcsúcsot döntenie?

- Általában szokott lenni, most viszont nincs. Egyrészt azért, mert nehéz szülés volt, másrészt, mivel sok "betli" becsúszott az elején, most a cél a győzelem volt. Ennek pedig maradéktalanul eleget tett.

- A 100 hát mennyiben okozott csalódást?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem csalódtam. Ahol Laci elindul, ott a győzelem a cél. De ez egy sprintszám, amiben az idegek harca dominál, főleg egy ilyen közönség előtt, és az időjárás sem kedvezett. És Laci csak 29 század másodperccel maradt el a legjobbjától. A négy versenyszám eredményét együtt kell mérlegelni, hiszen amikor Európa-bajnok volt két éve, akkor nem indult 200 vegyesen és 200 háton. Várjuk ki a végét, és akkor majd mérleget vonunk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást