Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyárfás: \"egy kis eső nem állíthatja meg az Európa-bajnokságot\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elsősorban a versenyzőknek okozott hatalmas károkat a keddi vihar a budapesti Európa-bajnokságon - közölte a Magyar Úszó Szövetség elnöke az InfoRádióban. Gyárfás Tamás közölte: a verseny nincs veszélyben, az elmaradt középdöntőket és döntőket szerdán megtartják.

Hatalmas vihar tombolt Budapesten kedd délután, ami a margitszigeti úszó Európa-bajnokságnak is károkat okozott. A Magyar Úszó Szövetség elnöke az InfoRádióban elmondta: elsősorban a versenyzőket, köztük is Verrasztó Evelynt sajnálja, aki az elmaradt 200 méter hát döntőben éremeséllyel indult volna.

Gyárfás Tamás hozzátette: a verseny nincs veszélyben. Szerdán a délelőtti előfutamok után pótolják az elmaradt középdöntőket, az elmaradt döntők pedig 1645-kor lesznek. Az eredményhirdetéseket csütörtökön tartják.

A szurkolók táncoltak az esőben

"Egy kis eső nem állíthatja meg az Európa-bajnokságot" - fogalmazott a szövetség elnöke, aki hozzátette: "sajnálom a nézőket, de míg a VIP oldalon mindenki menekült, a szurkolók táncoltak az esőben".

Gyárfás Tamás közölte: most örül igazán annak a döntésnek, hogy délelőtt ingyen engedik be a nézőket, akik pedig jegyet vettek, azok megkülönböztetett elbánásban részesülnek. A döntőkre pedig már ezer forintért is lehet jegyet kapni.

"Azt akarjuk, hogy Cseh Laciéknak sok szurkolójuk legyen, mert a kieső bevétel pótolható, de az élmény, a verseny szépsége ritkán térhet vissza" - fogalmazott az InfoRádióban a Magyar Úszó Szövetség elnöke.