Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Baumgartner Zsolt három góllal segítette a Forma-1-es pilótaválogatottat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Forma-1-es pilótaválogatott 11-7-re (más források szerint 11-8-ra) nyert a magyar sportolókból és közéleti személyiségekből álló All Star-csapat ellen a Puskás Ferenc Stadionban rendezett jótékonysági futballmeccsen.

Baumgartner Zsolt három gólt szerzett, az első magyar Forma-1-es pilóta a második félidőben hatékonyan segítette a Nazionale di Pilotit. A csapatkapitány Michael Schumacher egy góllal vette ki a részét a sikerből.

 

A mérkőzésen a vezetést a magyar All Star-csapat szerezte meg, Szabics Imre találatával. Michael Schumacher egyenlített, és a pilótáknál játszó Tököli Attila egy perccel később a vezetést is megszerezte a vendégek számára, amit Maro Engel hamarosan két gólra növelt.

 

Szabics Imre újabb találatával szépített a magyar csapat, így 2:3-as állással vonulhattak a csapatok a félidei pihenőre.

 

A második játékrészben Baumgartner Zsolt duplázásával már három gólra nőtt a pilóták előnye (2:5), ezen Kanta József még szépített (3:5), de Giorgio Pantano találata ismét háromra növelt (3:6).

 

Varga Zoltán büntetőből lőtt góljára (4:6), még Felipe Massa válaszolt (4:7), majd a mérkőzés a komolytalanságba fulladt. Magyar részről ugyan Lipcsei Péter, Eperjes Károly és Hajdú B. István is betalált, de ez is csak a 7:11-es eredményhez volt elegendő.


A meccs végi kavarodásban úgy tűnt, hogy Cipő, a Republic frontembere is érvényes gólt szerzett, de több forrás ezt nem számította bele a végeredménybe.

 

A mérkőzés végén Felipe Massa még a bírót is lebirkózta, Michael Schumacher pedig már mezétől megszabadulva rohangált a pályán.

A mérkőzés bevételét gyermekkórházak támogatására fordítják.