Raikkönen legyőzte Schumachert is

Infostart
2006. július 29. 15:09
A McLaren finn pilótája, Kimi Raikkönen rajtolhat az élről a Forma-1-es Német Nagydíjon. Hockenheimben az elmúlt évek egyik legizgalmasabb időmérőjét láthatták a nézők. A második helyről a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher, a harmadikról a brazil Felipe Massa rajtolhat. A címvédő spanyol Fernando Alonso mindössze a hetedik rajtkockát szerezte meg.

Az időmérő edzés első szakaszát Scott Speed balesete miatt meg kellett szakítani, de az amerikai rommá tört autója sem zavarta meg az esélyeseket, a három leggyengébb csapat pilótái búcsúztak.

A Ferrari az első és a második szakaszban is brillírozott, előbb Massa, majd Michael Schumacher érte el a legjobb időt.

A harmadik szakasz közepén Ralf Schumacher váratlanul nekiment Pedro de la Rosának: a németnek percekig szerelték az autóját, a McLaren spanyolja megúszta kerékcserével. Igaz, később egyikük sem tudott beleszólni a legjobb pozíciókért folytatott csatába.

Kimi Raikkönen végül magabiztosan nyerte az időmérőt annak ellenére, hogy az utolsó gyorskörében kicsúszott. Bár a finn eddig az egész hétvégén gyors volt, a pole pozícióhoz minden bizonnyal az is kellett, hogy a Ferrari pilótái több üzemanyaggal vágnak neki a hockenheimi futamnak.

A Renault kiábrándítóan szerepelt, Alonso meg sem tudta közelíteni riválisait.