A Juventus nem törődött bele az ítéletbe

InfoRádió / MTI
2006. július 28. 16:15
A Juventus labdarúgócsapata benyújtotta fellebbezését az Olasz Olimpiai Bizottsághoz (CONI) a bundabotrányban született jogerős fegyelmi ítélettel szemben.

A CONI vizsgálóbizottságának nincs joga megváltoztatni a határozatát, viszont közvetíthet a klub és az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) között.

Ha a szembenálló felek egyezsége jutnak egymással, akkor közösen kérhetnek egy új eljárást és az eddigieknél enyhébb ítéletet.

Ha ez az út nem járható, akkor a torinóiak polgári bíróságtól kérhetnek jogorvoslatot.

A bundaügyben elítélt többi csapat közül a Fiorentina és a Lazio legkésőbb a jövő hét közepéig dönt az esetleges fellebbezésről, míg a Milan elfogadja a másodfokú határozatot.

A másodfokon eljáró testület kedden érdemben enyhítette a bundabotrányban korábban hozott ítéleteket: a Juventus marad a másodosztályban, de a korábbi 30 helyett 17 pont levonással vág neki a szezonnak.

A Fiorentina a második vonalból "visszakerült" az élvonalba, ahol azonban 19 büntetőponttal indul.

A Lazio a firenzeiekhez hasonlóan másodfokon "visszajutott" az első osztályba, ahol 11 pont hátránnyal kezdi meg szereplését.

A Milan a korábbi 15 helyett 8 pont levonással kezd az élvonalban és - ha az európai szövetség (UEFA) is végleg jóváhagyja - elindulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.