Az Inter kapta a Juventus bajnoki címét

InfoRádió / MTI
2006. július 26. 20:09
Az Internazionalénak ítélték az olasz futballbotrányban való részvétele miatt az utóbbi két bajnoki címétől megfosztott és a másodosztályba száműzött Juventus idén megnyert aranyérmét. A milánói csapat ezzel 1989 óta először lett bajnok.

Az Internazionale lett a 2005/2006-os idény olasz bajnoka, miután a bundabotrány miatt az előtte végzett két csapatot, a Juventust és a Milánt is megfosztották pontjai egy részétől.

Ezzel az eredetileg bronzérmes milánói csapat 1989 óta először lett bajnok. A bundaügyben kedden este született másodfokú - a korábbihoz képest enyhébb ítéleteket hozó - határozat.

Másodosztályú Juventus

Eszerint a Juventus marad másodosztályú lesz, de a korábbi 30 helyett csak 17 pont levonással vág neki a szezonnak. A torinói gárdát megfosztották két legutóbbi bajnoki címétől.

A Fiorentina a második vonalból "visszakerült" az élvonalba, ahol azonban 19 büntetőponttal indul. A Lazio a firenzeiekhez hasonlóan a másodfokú ítélet szerint maradhat az első osztályban, ahol 11 pont hátránnyal kezd.

A Milan indulhat a BL-selejtezőben

Az AC Milan a korábbi 15 helyett 8 pont levonással rajtol az élvonalban, és további enyhítés, hogy az együttes indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A határozat következtében a BL főtábláján az Internazionale és az AS Roma, míg a selejtezőben az AC Milan és a Chievo szerepelhet.