"Nem vagyok gyilkos"

InfoRádió / MTI
2006. július 25. 13:21
Ártatlanságát hangoztatja Jan Ullrich kerékpáros, akit doppingvádak miatt előbb kizártak a Tour de France idei mezőnyéből, majd szerződést bontott vele csapata is. A német versenyző bejelentette: nem adja fel, jövőre szeretne elindulni a világ legfontosabb országúti kerékpáros versenyén.

Nem tartja magát bűnösnek a német kerékpáros Jan Ullrich, akivel azt követően bontott szerződést csapata, hogy doppinggyanú miatt kizárták a Tour de France idei mezőnyéből.

A világ legjelentősebb országúti kerékpáros versenyének győztese határozottan kiállt amellett, hogy sosem élt tiltott szerrel. "Továbbra sem értem, hogy miért dobott ki a csapatom, amelytől több támogatást vártam ebben a nehéz helyzetben. Mindig is hangoztattam, hogy Tour-diadallal kívánok visszavonulni, ezért jövőre ismét megpróbálom" - jelentette ki.

A 32 éves klasszis a megtagadott géntesztről azt mondta: azért döntött így, mert méltatlannak tartja az eljárást, hiszen nem gyilkos vagy bűnöző.

A Süddeutsche Zeitung című lap másfél hete arról számolt be, hogy a spanyol rendőrség lefoglalt egy füzetet, melyben tételesen, napra lebontva felsorolták, Jan Ullrich mikor, milyen tiltott szert szedett a tavalyi Tour de France-on.

Az olimpiai bajnok német sztárt és klubtársát, Oscar Sevillát valamint húsz további kerekest egy nappal az idei Tour rajtja előtt zárták ki, mert a nevük szerepelt a doppingügy központi figurájának, dr. Eufemiano Fuentesnek a jegyzeteiben.