Megroppant a csinos navigátor válla

Infostart
2006. július 23. 12:36
Nem a terveknek megfelelően alakult ifjabb Tóth János számára a Veszprém-rali. A címvédő csak a második lett az országos bajnokság ötödik futamán, de a szombati megpróbáltatások ellenére is jelentősen növelte előnyét a pontversenyben.

Szombat reggel Bahor Beának megroppant a válla a második gyorsasági szakaszon, majd Janika navigátora a hőguta tüneteit produkálta szédüléssel, hányingerrel, rosszulléttel.

Bahor Bea a jelentések szerint az autóból alig tudott kikecmeregni, de a gyorsasági szakaszokra mindig annyira összeszedte magát, hogy a páros teljesíteni tudta a versenytávot.

A verseny orvosa nem javasolta, de nem is tiltotta meg a ralizást a navigátornak.

"Voltak kritikus pillanatok, de meg sem fordult meg a fejemben, hogy kiszálljunk. Janika mondta, hogy az egészség mindennél fontosabb, de valamennyire mindig sikerült összekapnom magam, mert ez a verseny most nagyon fontos volt számunkra. Így egy kicsit sikerült elhúznunk az összetett pontversenyben" - emlékezett vissza a nap eseményeire Bahor Bea.

Ifjabb Tóth János legfőbb riválisa, Benik Balázs már az első gyorsasági szakasz előtt feladta a versenyt, mert szombat reggel biztonsági okokból ki sem tudott menni a szervizparkból. A ralisnak elfolyt az összes üzemanyaga és tűzveszélyes lett volna próbálkoznia.

A hétszeres abszolút bajnok Janika a körülményeket figyelembe véve sem volt kibékülve a versenyen történtekkel.

"A verseny elején nem találtam a ritmust. A végén már egész jó volt, igaz, akkor sem kockáztattam semmit. Ez a második hely is több, mint a semmi, az itt elkövetett hibákból is lehet tanulni. Nem vagyok elégedett, de tudomásul kell vennem, hogy nem lehet minden versenyt megnyerni" - értékelte a futamot.

A bajnoki sorozat az utolsó előtti versennyel három hét múlva folytatódik Budapest környékén.