"Lassan belehalok a Fradi ügyeibe"

Infostart
2006. július 22. 13:35
Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a Magyar Televízió reggeli műsorában azt mondta, hogy mindent megtettek az FTC élvonalban tartásáért - többet, mint maga a klub. Az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága napokon belül dönt az FTC és a Vác ügyében.

Kisteleki István kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy "lassan belehal a Ferencváros ügyeibe". A klub helyzete egyre aggasztóbb, az FTC vezetése ugyanakkor nem mindenben partner.

Az MLSZ elnökségétől mindenki drasztikus ítéleteket vár, de elsősorban nem szankcionálni, hanem segíteni kell a csapatokat - jegyezte meg a sportvezető.

Kisteleki István a Nap-keltében azt mondta, hogy az MLSZ újjáalakult fellebbviteli licencadó bizottsága egy-két napon belül meghozhatja döntését arról, hogy az első vagy a második vonalban indulhat-e a Ferencváros (és a Vác).

Az elnök kiemelte, hogy az FTC eddig összesen egymilliárd forintos tartozást halmozott fel, és nincs biztosíték a következő szezon költségvetési terveinek teljesítésére. Megjegyezte: zöld-fehéreknél az elmúlt években végig igen költséges volt a klub működtetése, és a vezetés üzleti húzásai NB I-es léptékben is kirívóak voltak.

Kisteleki István példaként említette, hogy a szombati felcsúti edzőmeccsre a másodosztályú vidéki együttes küldött buszt az FTC-játékosoknak, és nem kapta meg pénzét több edző, beszállító és játékos mellett Furulyás János volt klubelnök sem.

Az MLSZ-elnök megjegyezte, hogy több Ferencváros-szurkoló is a csapat kizárására számít, hogy végre rendezhesse ügyeit a klub.

A Ferencváros problémáját a Hi Grupo oldhatja meg, de Kisteleki István szerint ha a viták ellenére meg is köttetik az üzlet a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a spanyol befektető között az Üllői úti 6+2 hektáros ingatlanról, a tranzakció átfutási ideje legalább egy hónap.

A szövetség vezetője szerint különösen aggasztó, hogy ha az FTC el is indulhat az NB I-ben, akkor az évközi esetleges csőd és a kizárás után további két évig biztosan nem szerepelhetne az élvonalban. Kitért arra is, hogy ha létrejön az üzlet a Hi Grupóval, akkor tárgyalásai alapján a területre örök időre pályázó spanyol cégnek a másodosztályban is értékes lenne a Ferencváros.

Kisteleki István emlékeztetett az MTK példájára. Az MLSZ-elnök a kilencvenes évek közepén Várszegi Gábor Fotex-vezér segítségével a másodosztályból két év alatt NB I-es bajnokságot nyert a Hungária körúti csapattal.