A spanyolokon múlik Dragóner és Tököli érkezése is

Infostart
2006. július 22. 14:44
A Ferencváros labdarúgócsapatát működtető cég ügyvezetője bízik abban, hogy az FTC a jövő héten az élvonalban, a Kaposvár ellen kezdheti meg a bajnoki szezont. Tepszics Ignác erről az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottságának napokon belül megszülető határozata előtt beszélt az InfoRádióban.

Tepszics Ignác nem tagadta, hogy évek óta problémák vannak a klubnál, így a felkészülés nem is lehet zavartalan, igen nehéz a helyzetet.

Az FTC Zrt. ügyvezetője szerint a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) és a spanyol befektetőjelölt, a Hi Grupo egy kérdést leszámítva már mindenben megegyezett. Arról viszont még nem sikerült megállapodni, hogy a pályázatban kiírt 49 évre haszonélvezeti jogot kap-e a Hi Grupo, vagy megszerezheti-e az Üllői úti 6+2 hektáros terület tulajdonjogát.

Pintér Attila, az FTC volt edzője 40 millió forintot követel a klubtól. Tepszics Ignác az ügyről annyit mondott, hogy a per folyamatban van, egyelőre nincs fizetési kötelezettségük a szakember felé.

Az ügyvezető közölte, hogy a klub megállapodott a jelenlegi vezetőedzővel, Gellei Imrével a tartozás átütemezéséről, és a jövő héten kezdődő idényre az első alkalmas időpontban aláírják a szerződést a trénerrel.

A spanyol cég szerepvállalásától függhet két volt válogatott játékos, így Dragóner Attila és Tököli Attila szerződtetése - mondta Tepszics Ignác.

Az FTC Zrt. ügyvezetője emlékeztetett Kisteleki István szavaira: a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a Magyar Televízióban szombat reggel azt mondta, hogy a Hi Grupónak a másodosztályban is értékes lehet a Ferencváros.

"A Ferencváros másfél millió szurkolójának ugyanakkor nem mindegy, hogy az élvonalban vagy az NB II-ben szerepel a gárda" - jegyzete meg Tepszics Ignác.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást