Ljubljanába szerződhet az első számú magyar kapus

InfoRádió / MTI
2006. július 21. 15:43
Pálinger Katalin, a magyar női kézilabda-válogatott első számú kapusa a szlovén Krim Ljubljanához szerződhet - erről az európai szövetség döntött.

Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok, 178-szoros válogatott klasszis az előző idényben a dán FC Köbenhavn együttesében szerepelt, de a szezon nagy részét sérülés miatt kihagyta, és hazaköltözött.

A magyar kapust a dán klub eleinte nem akarta elengedni - mondván, érvényes szerződése van -, ám amint arról az EHF pénteken levélben tájékoztatta a magyar szövetséget: az FCK-tól a kézilabdázó átigazolhat a Krimhez. A döntés ellen a koppenhágaiak fellebbezhetnek.

Ha Pálinger Katalin aláír a Ljubljanához, ő lesz a világ közvetlen élvonalához tartozó szlovén csapat harmadik magyar játékosa Siti Eszter és Kindl Gabriella mellett.

"Nagyon örülök, hogy végre rendeződött a helyzetem, napokon belül aláírom az egy plusz egyéves szerződésemet a Krim Ljubljanához" - mondta a kapus.

"Több ajánlatom is volt, azért döntöttem a szlovénok mellett, mert ők voltak a legkitartóbbak, itt éreztem, hogy mindenképpen meg akarnak szerezni, mert szükségük van rám. Sajnálom, hogy nem sikerült békében elválni a Köbenhavntól, feltehetően polgári bíróságon folytatódik a vitánk, ez azonban nem befolyásolja majd a teljesítményemet" - tette hozzá Pálinger Katalin.