Bedák Zsolt már biztosan érmes

InfoRádió / MTI
2006. július 19. 15:28
Remekül kezdődtek a plovdivi ökölvívó Európa-bajnokság szerdai negyeddöntői, miután az 54 kilósok között szereplő Bedák Zsolt nagyszerű teljesítménnyel legyőzte az ukrán Olekszander Kiricsenkót, így már biztosan éremmel zárja a kontinensviadalt.

Az idősebb Bedák-fivér kedden óriási csatában győzte le az örmény Gabriel Tolmajant a nyolc közé jutásért, így nagy kérdés volt, mennyit vett ki belőle az a csata az ukránok világbajnoki bronzérmese elleni meccs előtt. A szerdai összecsapás alapján úgy tűnt, nem sokat, hiszen Szántó Imre tanítványa ismét remekelt és 36:19-re győzött.

"Sokáig szoros volt a meccs, két menet után még döntetlenre álltak, de a harmadik periódustól Zsolt uralta a ringet, egyszer meg is rendítette riválisát, majd biztosan győzött" - mondta az összecsapás után Balzsay Károly szövetségi kapitány.

"A nézőknek nagyon tetszett a mérkőzés, amelyen Zsolt a harmadik menet második felétől egyszerűen kisöpörte az ukránt a ringből" - jegyezte meg elégedetten Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke.

A szerdai program további részében még három magyar lép kötelek közé az elődöntőbe jutásért: előbb Kurtucz Csaba a plusz 91 kilósok között, majd a tavalyi, mienjangi vébén második Bedák Pál (48 kg), végül pedig Szellő Imre (81 kg).