Az összes csapat indulhat a focibajnokságban

InfoRádió / MTI
2006. július 18. 16:50
Sajtóértesülések szerint a másodfokú licencadó bizottság hétfő esti ülése után biztossá vált, hogy az élvonalból korábban kizárt Ferencváros és Vác is indulhat a labdarúgó NB I következő idényében.

A Nemzeti Sport internetes oldala úgy tudja, hogy a testület megváltoztatta korábbi döntését, amely szerint a két csapat nem vehetett volna részt a bajnokságban, mert nem feleltek meg a gazdasági feltételeknek.

A licencadó bizottság első fokon, május 10-én 12 klubnak - köztük a kiesett Vasasnak és Pápának - adott engedélyt a rajtra, majd másodfokon, június elsején a Sopron és a Rákospalota feltétel nélkül, a Honvéd és a Ferencváros pedig feltételekkel kapott licencet.

A Vác licenckérelmét első fokon július 6-án utasította el a bizottság, majd ugyanezt tette egy héttel később másodfokon, amikor a Ferencvárostól is megvonta az engedélyt.

Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy az európai szövetséghez fordul jogorvoslatért.

Hozzátette: a pályán elért eredmények alapján a Vasas kiesett, az angyalföldi klub nem azért harcol, hogy az élvonalban szerepeljen.

Vancsa Miklós azt mondta: szeretnék, ha mindenki egyforma elbírálás alá esne, és ha valaki nem felel meg az UEFA élvonalra vonatkozó licencelőírásainak, az ne szerepeljen a legmagasabb osztályban!