Kikötött cipőfűzővel sem tudták legyőzni

InfoRádió / MTI
2006. július 16. 06:33
Nem mindennapi körülmények között őrizte meg elsőségét Vörös Zsuzsanna a budakeszi öttusa Európa-bajnokságon. A székesfehévári klasszis kikötött cipőfűzővel futott, és csak centiméterekkel előbb ért célba fehérorosz riválisánál.

"Sokszor mondtam az Eb előtt, hogy örülnék, ha sok szurkoló jönne ki, mert hazai közönség előtt mindig nagy élmény versenyezni.
/>
/>Ezúttal szükség is volt rájuk, sokat segítettek, különösen az utolsó ezer méteren. Túlságosan közel engedtem magamhoz a fehérorosz versenyzőt, aki aztán mindent elkövetett, hogy utolérjen.
/>
/>Nem sikerült az előre eltervezett taktikával végigfutnom a távot, úgy terveztük, hogy végig az élen leszek, de a brit versenyző megelőzött, ezért módosítani kellett.
/>
/>Az sem szerepelt a terveink között, hogy kikötött cipőfűzővel futok majd. A kétezres Európa-bajnokságon könnyen nyertem, ez a mostani igazi nagy küzdelem volt" - értékelte szereplését közvetlenül a befutás után Vörös Zsuzsanna.
/>
/>A másodikként célba érő fehérorosz Szamuszevics kevésbé volt elégedett.
/>
/>"Győzni jöttem Magyarországra. Minden számom jól sikerült, a futás előtt biztos voltam benne, hogy nyerek.
/>
/>Különösen azért szomorú, hogy nem így történt, mert csak mellbedobással vesztettem. Nagy különbségű vereséget könnyebben elviseltem volna" - mondta könnyeivel küszködve a célba érkezés után Szamuszevics.