Schumacher simán megverte Alonsót

Infostart
2006. július 15. 15:03
A hétszeres világbajnok német Michael Schumacher indulhat az élről a Forma-1-es Francia Nagydíjon. A második helyről a Ferrari másik versenyzője, a brazil Felipe Massa, a harmadikról pedig a címvédő spanyol Fernando Alonso (Renault) kezdheti meg a futamot.

Az időmérő edzés első szakaszában némi meglepetésre az angol Jenson Button (Honda) és a harmadik szabadedzés győztese, a kanadai Jacques Villeneuve (BMW) is búcsúzott.

A leggyorsabb az első és a második 15 percben is Michael Schumacher volt. A kvalifikáción feltűnt, hogy a kolumbiai Juan Pablo Montoya helyére beültetett spanyol Pedro de la Rosa (McLaren) sokat hibázott, többször is csúnyán elfékezte magát.

Az utolsó 15 perc elején Schumacher és Alonso egymást előzgette, majd némi szórakozás után az élversenyzők megkezdték gyorskörüket. A Ferrari német sztárját nem lehetett legyőzni, Massa legalább 17 ezredmásodpercre megközelítette Schumachert, a spanyol címvédő így csak a harmadik rajtkockát szerezhette meg.

A Toyota pilótái a mclarenesek és az olasz Giancarlo Fisichella (Renault) elé kerültek: a negyediktől a nyolcadikig Trulli, Ralf Schumacher, Raikkönen, Fisichella, de la Rosa sorrendben vághatnak neki vasárnap délután két órakor a Magny-Cours-i futamnak.