Materazzi: hősként tisztelem Zidane-t

InfoRádió / MTI
2006. július 13. 12:22
Zidane-t hősként tisztelem - mondta egy olasz sportlapnak adott interjúban Marco Materazzi, az olasz labdarúgó-válogatott védője. A játékos napok óta a támadások kereszttüzében van, mert provokálta Zinedine Zidane-t a németországi világbajnokság döntőjében, amiért a francia játékos mellkason fejelte őt.

Az olasz hátvéd újra elismerte, hogy sértegette a franciák kapitányát, de hangsúlyozta: a hírekkel szemben nem hozta szóba riválisa édesanyját.

Marco Materazzi hozzátette: nem számított ilyen reakcióra ellenfelétől, a fejelés teljesen váratlanul érte.

"Zidane-t mindig is hősként, példaképként tiszteltem és csodáltam. Egy Juventus-Perugia bajnoki után még mezt is cseréltünk, a trikót azóta is a szekrényemben őrzöm" - jelentette ki a világbajnok labdarúgó.

A játékos hozzátette: semmi olyasmit nem mondott a francia csapatkapitánynak, ami összefüggésbe hozható a rasszizmussal, a vallással vagy a politikával, és az édesanyját sem hozta szóba.

A világbajnok labdarúgó jobbulást kívánt Zidane kórházban ápolt édesanyjának.

A franciák világ- és Európa-bajnok karmestere szerda este beszélt először a nyilvánosság előtt a történtekről, és azt állította: Materazzi rendkívül durva szavakkal sértegette az édesanyját és a lánytestvérét.

Zidane-t a 110. percben állította ki a játékvezető, az olaszok később 11-esekkel hódították el a világbajnoki címet.