Gyors könyv a foci-vébéről

Infostart
2006. július 13. 17:47
Világcsúcsnak tekintehető, hogy a döntő lefújása után 50 órával már megjelent Éber Sándor és Erdei Tamás könyve, a Labdarúgó-vb 2006. A szerzők szerint ilyen terjedelmű és ilyen kiváló nyomdai minőségű kötet még nem jelent meg ennyire rövid időn belül egy világverseny után.

A 304 oldalas, csaknem 1000 csodálatos fotót tartalmazó könyv bemutatóján kiderült: a döntő lefújása után öt órával már készen állt a kötet anyaga, és mindössze ötven órával azután, hogy Fabio Grosso berúgta a döntő utolsó tizenegyesét, a könyv első példánya már kézben volt.

A kötet egyik szerzője, Erdei Tamás elmondta: igyekeztek jól tagolható részekre osztva feldolgozni az Olaszország diadalával végződött németországi tornát. A 32 csapat bemutatásán, a mérkőzések ismertetésén és a háttéranyagokon túl a kiadványban helyet kapott az előző 17 vb statisztikája is. A szerzők munkáját dícséri az is, hogy például az angolai válogatott mérkőzéseinek visszhangját az angolai sajtóból írták meg...

A szerzők összeállították a világbajnokság általuk legjobbnak tartott tizenegyét is, részletesen indokolva, ki miért került az álomcsapatba. Az InfoRádió kérdésére Erdei Tamás megerősítette: Zidane is szerepel a legjobbak között. A csapatban rajta kívül még két francia, 5 olasz, 1 argentin, 1 portugál és egy német játékos szerepel.