Zidane-t választották a vb legjobbjának

Infostart
2006. július 10. 11:43
A francia Zinedine Zidane-t választották a németországi labdarúgó-világbajnokság legjobb játékosának a tornára akkreditált újságírók.

Zidane 2.012 pontot kapott, a második és a harmadik helyen az aranyérmes olasz válogatott két klasszisa, Fabio Cannavaro (1.977) és Andrea Pirlo (715) végzett.
/>/>
/>/>

Az ezüstérmes francia együttes kapitányát a döntőben kiállította a játékvezető, mert a 110. percében belefejelt Marco Materazzi mellkasába.
/>/>
/>/>Az újságírók nem a meccs után, hanem a döntő alatt szavaztak.
/>/>
/>/>A franciák Materazzi fejét követelik
/>/>
/>/>A világbajnoki döntőt elbukó francia labdarúgó-válogatott tagjai kiállnak a hosszabbításban piros lapot kapó Zinedine Zidane mellett, és a csapatkapitányt szidalmazó Marco Materazzi megbüntetését követelik.
/>/>
/>/>legdurvábban a nagyszerű védő, William Gallas szólt: "Amikor láttam, hogy Zidane-t kiállítják, az olaszt legszívesebben pofán vágtam volna!
/>/>
/>/>Raymond Domenech, az ezüstérmes válogatott szövetségi kapitánya szomorúságának adott hangot: "Borzalmas érzés volt látni, hogy azon a vb-n, ahol remekül játszott, piros lapot kap a döntőben, és így fejezi be pályafutását. Tíz percre volt attól, hogy mindenki tapssal búcsúztassa."
/>/>
/>/>

<
/>/>
/>/>Lent

A 11-es párbajban egyedüliként hibázó David Trezeguet nem Zidane-t okolja a vereségért, mert barátját egyértelműen durván provokálták:
/>/>
/>/>"Zinedine emelt fővel búcsúzhat, ám az a másik (Materazzi), aki megnyerte a vb-t, nem. Az élet fontosabb, mint a futball" - mondta.
/>/>
/>/>Trezeguet hozzátette: Zidane - ha nem vonulna vissza - biztos eltiltást kapna, ám az, aki megsértette, nem.
/>/>
/>/>Chirac nem kommentálta Zidane kiállítását
/>/>
/>/>A francia köztársasági elnök méltatta a világbajnoki ezüstérmes labdarúgó-válogatott tagjait, különösen a csapatkapitány Zinedine

Zidane-t.
/>/>
/>/>Jacques Chirac nem kívánt állást foglalni arról a piros lapról, amelyet a visszavonuló sztár a döntő hosszabbításában kapott.

 

A németországi labdarúgó-világbajnokság döntőjében alulmaradt francia válogatott csatára, Thierry Henry szerint nem csak kiemelt esetekben, például csapattársa, Zinedine Zidane ellen kellene alkalmazni a televíziós felvételeket. Amikor Zidane piros lapot kapott, Henry már a cserepadon ült, így nem tudta pontosan, mi történt a kiállítás előtt. A bíró a partjelzővel egyeztetett, majd leküldte a pályáról az irányítót.

"Materazzi olyat mondhatott neki, amiért elveszítette a fejét. A felvételeken csak az látszik, hogy Zizou belefejelt az olasz játékos mellkasába. Ezért egyértelműen jár a piros lap, ám Materazzi a sértegetésért, a megjegyzésekért nem fog bűnhődni" - mondta Henry.

Hozzátette, hogy a lefújás után az öltözőben nem esett szó a kiállításról: "Nem kívántunk beleszólni Zidane ügyébe. A részleteket nem ismerjük."

/>/>