Nagy Tímeáék kikaptak a románoktól

InfoRádió / MTI
2006. július 8. 17:14
Ezüstérmes lett a Nagy Tímea, Hormay Adrien, Tóth Hajnalka, Szász Emese összeállítású magyar női párbajtőrcsapat a törökországi Izmirben zajló vívó Európa-bajnokságon, mivel a hosszabbításos döntőben 33-32-re kikapott a román válogatottól.

A magyarok a törökök, az ukránok és a németek legyőzésével jutottak el a fináléig.

Hormay az aranycsatában döntetlennel kezdett Ana Branzával (4:4), majd Nagy legyőzte Anca Bacioiut (5:3), Tóth pedig Hormayhoz hasonlóan nem bírt ellenfelével, Iuliana Maceseanuval (2:2), így az első három pár után két találattal vezettek a magyarok.

A következő kör is jól kezdődött, Hormay 2:1-re jobbnak bizonyult Bacioiunál, a folytatásban viszont Tóth és Nagy is kikapott, előbbi 4:2-re Branzától, utóbbi 5:2-re Maceseanutól, ezzel az utolsó három asszó előtt 19-17-re vezettek a románok.

A folytatásban megint csak fordult a kocka Tóth 6:3-ra verte a csereként beállt Loredana Iordachioiut, így megint a magyaroknál volt az előny. Igaz, csak a következő párharc végéig, Hormay ugyanis 3:2-re kikapott Maceseanutól.

Következett Nagy és Branza, s ők még tovább fokozták az izgalmakat: 7:7-tel zártak, 32:32-nél jöhetett a ráadás. A hosszabbítás a román vívónak sikerült jobban, aki négy másodperccel az extraidő vége előtt eldöntötte az összecsapást.