Áron alul kínálják a jegyeket a vébé-döntőre

Infostart
2006. július 6. 12:54
A német szurkolókat nem hozza lázba az Olaszország-Franciaország világbajnoki döntő, olyannyira nem, hogy egyesek már áron alul is megszabadulnának a vasárnapi berlini mérkőzésre szóló belépőjüktől.

A labdarúgó-világbajnokság jegyeladásai körül már kezdetben is problémák merültek fel. Az internetes jegykínálat sem az eredeti tervek szerint zajlott, egyesek pedig megpróbáltak a zavarosban halászni, és az eredeti ár többszöröséért kínáltak belépöket.

Miután a német válogatott bejutott az elődöntőbe, a hazai szurkolók már úgy vélték, hogy a döntőre csakis a német válogatott részvételével kerülhet sor, így aztán az összes fellelhető jegyet felvásárolták - jelenti az InfoRádió németországi tudósítója.

Csalódniuk kellett azonban, miután kedden az olasz csapat 2-0-re verte a német válogatottat. Ezek után sok német szurkoló úgy döntött: áruba bocsátja a berlini stadionba szóló jegyét, és mivel a piacon jelentős a kínálat, még szerencsésnek mondhatja magát, aki eredeti áron válhat meg belépőjétől.

Hírügynökségi jelentések szerint egyes pályaudvarokon már áron alul is hozzá lehet jutni a döntőre érvényes belépőkhöz, ami főleg azzal függ össze, hogy az olasz és a francia válogatott méri össze erejét, és erre kevesen számítottak.

Más szóval, az járt jól, aki az utolsó percig várt a jegyvásárlással.

Nem sikerült a trükk

Egyesek azonban annyira biztosak akartak lenni abban, hogy a helyszínen követhetik a döntőt, hogy már az elején minden pénzt megadtak egy jegyért.

Ezt használta ki egy keletnémet fiatalember, aki főleg idősebb német és belga szurkolóknak az internet útján nem létező belépőket adott el, így közel 60 ezer euróra tett szert. A lefülelt csalót most bíróság elé állítják.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást