Nyolc év után ismét döntőben a franciák

Infostart
2006. július 5. 22:53
Francia-olasz döntőt rendeznek a németországi labdarúgó-világbajnokságon, miután Franciaország Zinedine Zidane 11-esével 1-0-ra legyőzte Portugáliát a szerdai elődöntőben. A harmadik helyért a házigazda németek Portugáliával találkoznak.

Franciaország jutott a németországi labdarúgó-világbajnokság döntőjébe, miután küzdelmes mérkőzésen 1-0-ra legyőzte Portugália válogatottját. A mérkőzés első félideje hozta a jobb futballt, a második játékrészben a franciák inkább az eredményt őrizték.

A mérkőzés kulcspillanata a 33. percben jött el, amikor Thierry Henry esett el a portugál 16-oson belül, az uruguayi játékvezető pedig - jogosan 11-est ítélt, amit a világbajnokság után visszavonuló Zinedine Zidane értékesített.

A gól után a franciák elsősorban előnyük megtartására törekedtek, míg a portugálokban nem volt elég erő az egyenlítéshez.

Jellemző a második félidőre, hogy a legizgalmasabb pillanat akkor jött el, amikor nem sokkal a vége előtt a kissé bizonytalan Fabien Barthez inkább a röplabdában használatos mozdulattal kapott bele a labdába, Figo fejese viszont fölé szállt.

Portugália így - csakúgy mint eddigi legnagyobb sikere idején, negyven évvel ezelőtt - a 3. helyért léphet pályára szombaton. Ellenfele a házigazda német válogatott lesz.

A világbajnokság döntőjét Franciaország és Olaszország vívja vasárnap.