Az új Real-elnök a csapathoz láncolná Beckhamet

InfoRádió / MTI
2006. július 5. 17:24
A Real Madrid hivatalosan is megerősítette, hogy a következő idénytől Fabio Capello irányítja a labdarúgócsapat szakmai munkáját. A királyi gárda azt is közölte, hogy csütörtökön délben a Santiago Bernabeu Stadionban mutatja be a sajtónak az edzőt.

Az olasz tréner kedden mondott le a Juventus vezetőedzői posztjáról, a döntést azonnal elfogadta a bundabotrány miatt vélhetően alsóbb osztályba kényszerülő torinói klub.

A Real Madrid vasárnap megválasztott új elnöke, Ramon Calderon, már a kinevezése után tényként közölte, hogy Capello - az 1996-1997-es szezon után - a következő szezontól újra a királyi klub edzője lesz.

Calderon arról is beszélt, hogy David Beckhamet "örökre" a csapatban szeretné tudni.

"Nagyon fontos személyiség ő a számunkra, több szempontból is. A pályán nagy szükség van rá, és persze a reklámértéke is felbecsülhetetlen. Azt szeretném, ha örökre nálunk maradna" - áradozott Calderon az angol válogatottal a világbajnokság negyeddöntőjében búcsúzó középpályásról.

Az 55 éves sportvezető kinevezése után még szűkszavúan nyilatkozott az igazolási terveiről, szerdán azonban már konkrétumokat is elárult a kampányában ígért három futballistával kapcsolatban:

"Cesc Fabregasról elmondhatom, hogy szeretne hozzánk jönni, és érkezése 70 százalékra vehető. Kaká ugyanakkor már nehezebb eset, komoly feladat őt kivásárolni a Milantól. Arjen Robbenről sportigazgatónk, Predrag Mijatovic tárgyalt Roman Abramoviccsal, a Chelsea elnökével, és a megbeszélés alapján nem tűnik reménytelennek a helyzet."

A jogászként dolgozó Calderon a Ronaldóval, illetve több más, a Realnál jelenleg alkalmazásban lévő labdarúgóval kapcsolatos kérdéseket elhárította, arra hivatkozva, hogy Fabio Capellóé a döntő szó.