Rooney megfenyegette Ronaldót?

InfoRádió / MTI
2006. július 3. 14:47
Egy brit bulvárlap értesülései szerint az Anglia-Portugália labdarúgó-világbajnoki negyeddöntőn kiállított Wayne Rooney megfenyegette manchesteri csapattársát, Cristiano Ronaldót.

"Jól fejbe vágom és kettéhasítom, ha legközelebb összefutunk" - üzent a portugál szélsőnek a szigetországiak 20 éves csatára.
/>
/>Amikor ez megtörténhet, könnyen lehet, hogy Ronaldo már nem a Manchester United színeiben futballozik, hiszen alaposan felbosszantotta a klub vezetőit és szurkolóit.
/>
/>A németországi torna alatt egyébként már többször is hangoztatta, hogy a Real Madridhoz igazol, ha Juan Miguel Villar Mir lesz a királyi gárda elnöke. A spanyol klubnál vasárnap tartották az elnökválasztást, de még nincs hivatalos végeredmény. (A nem hivatalos közlés szerint Villar Mir csak a harmadik lett.)
/>
/>Az angol-portugál negyeddöntőn nemcsak a Manchester United, hanem egész Anglia ellenszenvét kivívta a portugálok 21 éves középpályása.
/>
/>

Miután a játékvezető lefújta Rooney megmozdulását - egy kavarodás közben sokak szerint szándékosan, mások szerint viszont véletlenül Ricardo Carvalho ágyékába taposott -, a Ronaldo 40 métert sprintelt, hogy a bírónál a sérelem megtorlását kérje.
/>
/>Az argentin Horacio Elizondo kisvártatva felmutatta az angol csatárnak a piros lapot, de nem volt teljesen egyértelmű, hogy a taposásért vagy az időközben odaérkezett Cristiano Ronaldo meglökéséért járt a kiállítás.
/>
/>Néhány pillanattal később a tévé képernyőjén azt lehetett látni, hogy a portugál futballista a saját kispadja felé kacsint, miközben Rooney elhagyja a pályát.
/>
/>A Ronaldo-ellenes hangulat akkor teljesedett ki, amikor a portugál szélső a gólnélküli rendes játékidő és hosszabbítás után a büntetőpárbaj ötödik körében a hálóba talált, ezzel eldöntve a továbbjutás sorsát. Portugália szerdán Franciaországgal találkozik az elődöntőben.