"A németek játékában nincs semmi különleges"

InfoRádió / MTI
2006. július 3. 16:11
Diego Maradona, az argentin labdarúgás legendás csatára egy interjúban lekicsinylően beszélt a németországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe jutott hazai gárdáról. Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány tanítványai a legjobb nyolc között éppen Argentínát búcsúztatták.

"Eddig semmi extrát nem mutattak a németek, szerintem maguk sem tudják, hogy jutottak el idáig. Egyet ugyanakkor el kell ismernem, a házigazdák fizikálisan és mentálisan nagyon erősek" - mondta az 1986-ban világbajnok Maradona.

A csatárzseni arról is beszélt, hogy Argentína kiesése után egyértelműen az olasz csapatnak szurkol.

"Nagyon tetszett már az is, ahogy Ghána ellen játszottak, szorítok értük. Azt hiszem, ha meg tudja szerezni a vezetést az olasz csapat, a németeknek nagyon nehéz dolguk lesz, ugyanis Marcello Lippi együttese tízszer jobban védekezik, mint Argentína" - tette hozzá Maradona

Egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy szerinte az olasz futballbotrány csak még jobban összekovácsolta a Marcello Lippi szövetségi kapitány együttesét.

"Emlékszem az 1982-es vébére, amelyet hasonló problémák előztek meg az olaszoknál, és a viharok akkor is nagyon feltüzelték az együttest. Ha a mieink kerültek volna szembe velük most az elődöntőbe, éppen ettől tartanék a legjobban."

Az olasz-német elődöntőt kedden 21 órától játsszák Dortmundban.