"Ne a pályán bíráskodj, te buta fiú!"

InfoRádió / MTI
2006. július 2. 12:09
Anglia nehezen tudja túltenni magát labdarúgó-válogatottja világbajnoki kiesésén. A sajtó különösen hevesen támadja a távozó szövetségi kapitányt, Sven-Göran Erikssont, de kijut a bírálatokból a portugálok elleni mérkőzésen kiállított Wayne Rooney-nak is.

Az angol válogatott kiesését eredményező, Portugáliával szemben elveszített tizenegyes-párbajt követő sajtótájékoztatón az angol riporterek szinte darabokra szedték a szövetségi kapitányt.

A The News Of The World című lap riportere felszólította Sven-Göran Erikssont, hogy számoljon el azzal a 25 millió fonttal, amit az elmúlt öt és fél évben keresett, mert az újságíró szerint az edző semmit sem tett, amióta a válogatott irányítását 2001 januárjában átvette.

A távozó kapitány megőrizte nyugalmát, és azt fejtegette, hogy az angol válogatott nem szerepelt rosszul, de Wayne Rooney kiállítása és David Beckham váratlan sérülése minden előzetes számítást keresztülhúzott.

Rooney, a "vásári bunkó"

Wayne Rooney kiállításával kapcsolatban szakértők megjegyezték, hogy ez pontosan olyan eset volt, mint az 1998-as franciaországi vébén David Beckham piros lapja.

A kritikusabb hangvételű cikkek szerint Rooney igazi vásári bunkóként viselkedett a pályán.

"Ne a pályán bíráskodj, azt hagyd meg a játékvezetőnek, te buta fiú" - írja az angol bulvárlap, a The Sun.